Cursussen

Socialisieren, habitueren, kennis van hondengedrag, onderhoud van de hond, gebruik van de neus van de hond, puppygym, hoe leert een hond en nog veel meer komen aan bod. Kinderen worden bij de lessen betrokken. Fun-oefeningen scoren daarbij heel hoog, niet alleen bij de kids maar ook bij de pups/jonge honden. 

Voordelen van privélessen zijn dat ik kan starten met een theorieles thuis. Wie van de familie aanwezig kan zijn, is van harte welkom. 

Puppy Theorieles

De theorieles thuis kan al voor de komst van de pup afgesproken worden. Overdag of 's avonds bij de pupeigenaar thuis. Gesproken word o.a.over:

- de afkomst van de hond, wat herkennen we nog in het gedrag van de hond

- hoe leert een hond

- wat heeft de hond bij de fokker al geleerd, hoe is het leven (het dagritme) daar en hoe bereiden  we het huis voor op de komst van de pup

- wetenswaardigheden voor

de eerste weken bij je thuis

- socialiseren en habitueren

De eigenaren krijgen deze theorie en een uitleg over zindelijkheidstraining en gewenning aan een bench ook op papier. Dit vormt het begin van een map met informatie over het leven met je hond. 

Praktijklessen

Onderwerpen die aandacht krijgen: Baas en pup leren de standaard opvoedingsoefeningen zoals zit, sta, af, hierkomen, naast-oefeningen, tandjes kijken, meelopen aan de

riem. Het aanleren van de oefeningen gebeurt op een positieve manier en we maken gebruik van leerprinciepes.

- Theorie in herkenning van hondengedrag

- verzorging van de hond

- socialiseren en habitueren in de praktijk (bezoek aan winkelcentra, kinderboerderij, kennismaken met andere honden, wennen aan nieuwe situaties

- puppygym ter voorkoming van blessures

De meeste lessen behandelen een onderwerp dat ook op papier is uitgewerkt, zodat het thuis kan worden nagelezen.

Privé - praktijkles

Het grootste deel van een privé praktjkles word besteed aan: het dagelijks leven, praten over wat er op dat moment speelt in en om huis, een nieuwe oefening, en aan theoretische zaken. 
Informeer na de mogelijkheden